Menü
Sinebrychoff Carbon Neutral 2021 Web.jpg

ZERO

KARBONLÁBNYOM

Célunk a teljes karbonsemlegesség elérése

A karbonsemleges törekvésünket korábbi ESG (együtt ESG az environmental, social és governance szavakból eredően) programunkban határoztuk meg, amely a Together Towards ZERO (TTZ) nevet viselte. A programot azóta Together Towards Zero and Beyond-dá (TTZAB) fejlesztettük, melynek keretében a 2030-ra kitűzött céljainkat szem előtt tartva új célkitűzések születtek 2040-es határidővel.

A Together Towards ZERO kötelezettségvállalásainkat továbbra is teljesítjük, ideértve a ZERO szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozó célunkat sörfőzdéinknél, valamint a sör-lábnyom 30%-os csökkentését 2030-ig. De nem érjük be ennyivel: új célkitűzéseink közé tartozik a teljes értékláncunk karbonsemlegessé tétele 2040-re.

A szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatos céljaink elérése érdekében értékláncunk egészében konkrét lépéseket teszünk, a mezőgazdaság és a csomagolás területén tevékenységeink terén szén-dioxid-csökkentést vezetünk be.

 

CÉLKITŰZÉSEINK

2022

2030

2040

  • 50%- kal kevesebb széndioxidkibocsátás a főzdéinknél
  • 15%- kal kisebb sör-karbonlábnyom
  • 100% megújuló energia használata sörfőző-gyárainkban
  • ZERO szén használata a főzdéinknél
  • 100% alacsony klímahatású hűtés
  • ZERO szén-dioxid kibocsátás főzdéinknél
  • 30%-kal kisebb sör-karbonlábnyom
  • Minden megújuló villamosenergiának új forrásból kell származnia (például áramvásárlási szerződések révén)
  • Értéktermelési lánc: ZÉRÓ

MILYEN LÉPÉSEKET TESZÜNK A CÉL FELÉ?

A hőenergia-felhasználás dekarbonizálása

A hőenergia-felhasználás dekarbonizálása

Hőenergia-felhasználásunk dekarbonizálása kazánjaink földgázról megújuló hőtüzelőanyagra vagy villamosításra való átalakításával

Megújuló áram bevetezése

Megújuló áram bevetezése

Gondoskodunk róla, hogy az általunk fogyasztott megújuló villamos energia helyszíni megújuló villamosenergia-termelésből származzon, vagy azt áramvásárlási szerződésekkel szerezzük be

Regeneratív mezőgazdasági gyakorlatok

Regeneratív mezőgazdasági gyakorlatok

Gondoskodunk róla, hogy mezőgazdasági nyersanyagainkat regeneratív mezőgazdasági gyakorlatokkal termesszük, amelyek javítják a talajok szén-dioxid-megkötő és -tároló képességét

Cirkuláris csomagolási rendszer

Cirkuláris csomagolási rendszer

Körkörös csomagolórendszer és karbonmentes előállítás biztosítása 

Elektromos járművek

Elektromos járművek

Kisebb távolságra elektromos járművek, nagyobb távolságra pedig megújuló üzemanyaggal működtetett járművek biztosítása

Hatékony hűtés

Hatékony hűtés

Biztosítjuk, hogy a hűtőberendezéseink egyre hatékonyabbak lesznek és megújulú energiával fognak működni

ZERO KARBONLÁBNYOM A GYAKORLATBAN

Karbonsemleges sörfőzés Finnországban

A finn Sinebrychoff a skandináv országok legrégebbi sörfőzdéje, és a legújabb sörfőzdénk, amelynek sikerült elérnie a karbonsemlegességet.

Elektromos sörkiszállítás Svájcban

2021-ben Svájcban 20 elektromos szállítókocsiból álló flottát vezettünk be – a legnagyobbat az országban. A Renault jelentése szerint ez az első ilyen léptékű szerződésük Európában.

Még többre szomjazol?

Fedezd fel a többi ambíciónkat
ZERO felelőtlen alkoholfogyasztás

ZERO felelőtlen alkoholfogyasztás

Továbbra is teljesítjük a Together Towards ZERO kötelezettségvállalásainkat, beleértve a felelősségteljes magatartás ösztönzését márkáinkon, csomagolásunkon és helyi együttműködéseinken keresztül. De nem érjük be ennyivel.

ZERO vízpocsékolás

ZERO vízpocsékolás

Folytatjuk utunkat a Together Towards ZERO programunkban meghatározott célok felé, a vízhatékonyság éves javításával és az iparágban vezető, 2,0 hl/hl vízfelhasználási céllal, miközben megtartjuk a sörfőzdékre vonatkozó 1,7 hl/hl-es célt a magas kockázattal érintett területeken. 

ZERO baleset a vállalati kultúrában

ZERO baleset a vállalati kultúrában

Munkatársaink egészségének és biztonságának védelme minden munkatevékenység során alapvető érték vállalkozásunk működtetésében. Hiszünk abban, hogy minden baleset megelőzhető, és hogy a balesetmentes kultúra elengedhetetlen a biztonságos munkakörnyezethez.