Menü
JC Jacobsen Signature

A Carlsberg Alapítvány

Tökéletességre törekedés 1876 óta

A sörfőzés és a kiváló kutatás közötti kapcsolat a Carlsberg Alapítvány DNS-ében rejlik.

Amikor J.C. Jacobsen 1876-ban létrehozta a Carlsberg Alapítványt, megteremtette a platformot a világ egyik legelső társadalmi elkötelezettségű vállalati alapítványa számára. A Carlsberg Alapítvány megtestesíti J. C. Jacobsen tudomány iránti érdeklődését, valamint azon törekvését, hogy a legjobb sört készítse.

A sörfőző 1875-ben megalapította a Carlsberg Laboratóriumot. Ez a laboratórium hamarosan úttörő kutatóintézetként írta be magát az ipartörténeti évkönyvekbe. A laboratóriumban kiváló tudósok folytatnak intenzív kutatásokat a sörfőzéshez kapcsolódó területeken, mindezt J.C. Jacobsen azon meggyőződése alapján, hogy a sörfőzés folyamata a tudomány révén fejleszthető.

A Carlsberg Alapítványnál az ambiciózus sörgyártó vállalkozás virágzik együtt a kutatással és a kiváló alapkutatások támogatásával. A Carlsberg A/S-ben továbbra is a Carlsberg Alapítvány rendelkezik vezető részesedéssel, az alapítvány elnöke pedig a Carlsberg A/S felügyelőbizottságának alelnöke.

A young JC Jacobsen.jpg

A Carlsberg Alapítvány a világ egyik legrégebbi kereskedelmi alapítványa

Nézd meg a Carlsberg Alapítvány hivatalos weboldalát

A Carlsberg Alapítványt 1876-ban hozták létre a tudomány támogatására.

1882-ben J.C. Jacobsen minden vagyonát, beleértve a sörfőzdét is, a Carlsberg Alapítványra hagyta. 1887-ben bekövetkezett halálát követően az alapítvány 1888. október 1-jén vette át a sörfőzdét. Azóta a Carlsberg Alapítvány felügyeli a Carlsberg-csoportot, biztosítva, hogy a sörfőzde az innovációra és a kiváló minőségű termékekre összpontosítson. Jacobsen kívánságának és elképzelésének megfelelően a Carlsberg Alapítvány a Carlsberg A/S részvényeiből származó osztalékot a természettudományok, a társadalomtudományok és a bölcsészettudományok területén végzett kiváló alapkutatások támogatásával adja vissza a társadalomnak.

 

Az alapítvány további kötelezettségei közé tartozik a Carlsberg Laboratórium kutatásainak támogatása, a Frederiksborg Kastély Nemzeti Történeti Múzeumának fenntartása és fejlesztése, valamint a Tuborg Alapítványon keresztül társadalmilag előnyös célok, különösen a fiatalok közösségeinek támogatása.

A Carlsberg-csoport jelenleg az egyetlen vállalati alapítvány tulajdonában lévő globális sörfőzde.

A Carlsberg Alapítvány két fő célja:

 

  1. Aktív befektetők kívánunk lenni, ellenőrző részesedéssel a Carlsberg A/S-ben, így döntő befolyást biztosítva a Carlsberg-csoport stratégiájára.

  2. A természettudományok, társadalomtudományok és humán tudományok területén végzett tudományos alapkutatások támogatása a Carlsberg A/S osztalékai révén.

Vízió

A Carlsberg Alapítvány feladata, hogy úgy kezelje J. C. Jacobsen sörfőző hagyatékát, hogy gondolatai és elképzelései a jelenlegi tevékenységekben is tükröződjenek és tekintetbe legyenek véve. Az alapítvány alapszabályát ennek megfelelően alkalmazzák, és a modern elvekhez igazítják, ezáltal segítve magát a vállalatot, valamint a tudományt és a társadalmat.

Frederiksborg kastélya és a Nemzeti Történeti Múzeum

A kastély 1878 óta ad otthont a Nemzeti Történeti Múzeumnak. A múzeum J. C. Jacobsen kezdeményezésére jött létre, és ma a Carlsberg Alapítvány független részlegeként működik.

MÉG TÖBBRE SZOMJAZOL?

Az Új Carlsberg Alapítvány

Az Új Carlsberg Alapítvány

Az Új Carlsberg Alapítvány egy magán és független művészeti alapítvány. A dániai művészeti kezdeményezések támogatására és megerősítésére tett törekvés áll az alapítvány tevékenységének a fókuszában. 

A sörfőzés története

A sörfőzés története

Merülj el az elmúlt 175 év történeteiben – az örökségben, a felfedezésekben, a sörben.

A Tuborg Alapítvány

A Tuborg Alapítvány

A Tuborg Alapítvány célja a 2020-ban elfogadott stratégiával összhangban az, hogy támogassa a fiatalokat beilleszkedni a munka világába.