Menü
ZERO water waste hero.PNG

ZERO

VÍZPOCSÉKOLÁS

Célunk a vízpocsékolás nullára csökkentése


A ZERO vízpocsékolás törekvésünket korábbi ESG programunkban határoztuk meg, amely a Together Towards ZERO (TTZ) nevet viselte. A programot azóta Together Towards Zero and Beyond-dá (TTZAB) fejlesztettük, melynek keretében korábbi célkitűzéseinket szem előtt tartva új célkitűzések születtek 2030-as határidővel.

Folytatjuk utunkat a Together Towards ZERO programunkban meghatározott célok felé, a vízhatékonyság éves javításával és az iparágban vezető, 2,0 hl/hl vízfelhasználási céllal, miközben megtartjuk a sörfőzdékre vonatkozó 1,7 hl/hl-es célt a magas kockázattal érintett területeken. Sőt, nem érjük be ennyivel: a magas kockázattal érintett területeken található sörfőzdéink esetében célunk a főzdék által felhasznált víz 100%-ának pótlása.

 

 

CÉLJAINK

2022

2030

  • 25%-kal kevesebb felhasznált víz főzdéinkben 
  • A 2,0 hl/hl alatti szint felfedezése az összes magas kockázatú főzdénk esetében
  • Együttműködések kialakítása a közös vízkészletek védelmében a magas kockázattal érintett területeken
  • A vízfelhasználás hatékonysága globálisan 2,0 hl/hl, a magas kockázattal érintett területeken található főzdék esetében 1,7 hl/hl.
  • A vízfogyasztás 100%-os pótlása a magas kockázattal érintett területeken található sörfőzdéknél.

MILYEN LÉPÉSEKET TESZÜNK A CÉL FELÉ?

Új technológiák használata

Új technológiák használata

Új technológiák használata sörgyárainkban a vízfelhasználás hatékonyságának javítása és a vízpazarlás (pl. szivárgás) minimalizálása érdekében

A legjobb gyakorlatok megosztása

A legjobb gyakorlatok megosztása

A bevált gyakorlatok megosztása sörfőzdéinkben a karbantartási folyamatokkal és a munkaerő képzésével kapcsolatban

Szennyvíz tisztítása és újrahasználása

Szennyvíz tisztítása és újrahasználása

Szennyvíz tisztítása és újrafelhasználása egyre több kiválasztott sörfőzdénkben

Szakértők és helyi közösségek bevonása

Szakértők és helyi közösségek bevonása

Szakértő partnerekkel, civil szervezetekkel és közösségekkel való együttműködés a természetes vízforrások pótlása érdekében a magas kockázatú területeken

ZERO VÍZPOCSÉKOLÁS A GYAKORLATBAN

A vízminőségének és hozzáférhetőség javítása Vietnámban

2021-ben a Huda márka öt további projektet indított el, amelyek a közösségi vízforrások biztosítására és stabilizálására összpontosítottak. Az előző két évben lefutott projektekkel együtt ezek mintegy 27 000 ember számára biztosítanak majd tiszta vizet.

A Fredericia sörfőzde vízhasználatának felére csökkentése

A dániai Fredericia sörfőzdénkben egy korszerű víz-újrahasznosító üzemet építünk a technológiai szennyvíz 90%-ának újrafelhasználására – a DRIP-pel kötött köz- és magánszféra együttműködésének eredményeként.

Még többre szomjazol?

Fedezd fel a többi ambíciónkat
ZERO karbonlábnyom

ZERO karbonlábnyom

A Together Towards ZERO kötelezettségvállalásainkat továbbra is teljesítjük, ideértve a ZERO szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozó célunkat sörfőzdéinknél, valamint a sör-lábnyom 30%-os csökkentését 2030-ig. De nem érjük be ennyivel: új célkitűzéseink közé tartozik a teljes értékláncunk karbonsemlegessé tétele 2040-re.

ZERO felelőtlen alkoholfogyasztás

ZERO felelőtlen alkoholfogyasztás

Továbbra is teljesítjük a Together Towards ZERO kötelezettségvállalásainkat, beleértve a felelősségteljes magatartás ösztönzését márkáinkon, csomagolásunkon és helyi együttműködéseinken keresztül. De nem érjük be ennyivel.

ZERO baleset a vállalati kultúrában

ZERO baleset a vállalati kultúrában

Munkatársaink egészségének és biztonságának védelme minden munkatevékenység során alapvető érték vállalkozásunk működtetésében. Hiszünk abban, hogy minden baleset megelőzhető, és hogy a balesetmentes kultúra elengedhetetlen a biztonságos munkakörnyezethez.